Beauty

Deze makkelijke haartrend uit Hollywood waait over naar België

Print
Deze makkelijke haartrend uit Hollywood waait over naar België

Geen paniek als je uitgroei hebt: zogenaamde dark roots zijn helemaal hip. Meer nog: sterren zoals Madonna en Kim Kardashian laten hun haar aan de wortels speciaal donkerder kleuren om hetzelfde effect te bekomen. Volgens BV-kapper Jochen Vanhoudt is de trend niet nieuw, maar is hij wel steeds vaker te zien in ons land.

“Vroeger had je de trend van de ombre en de sombre, maar nu is de overgang van donker naar lichter veel sterker uitgesproken. Je kan je haarkleur er gewoon laten uitgroeien (lekker makkelijk) of de uitgroei donker laten verven”, klinkt het. De Amerikaanse popzangeres Madonna moet grijze haartjes maskeren en kiest daarom voor een geverfde uitgroei, die ze geregeld moet laten bijkleuren. Bij de Nederlandse Josje komt het resultaat au naturel.

Niet slordig, gewoon fashion

“Een uitgroei is dus niet langer onverzorgd, maar net heel modieus. En alles kan: of je nu voor een erg afgelijnde uitgroei gaat zoals Kim Kardashian of een smooth variant zoals bij een balayage”, klinkt het. Waag je je straks zelf aan de trend en ben je de stijl na een tijdje alweer beu? Dan ben je een natuurlijke uitgroei zo weer kwijt na een kappersbezoek. Een geverfde uitgroei weer lichter maken daarentegen is moeilijker en kost je meer tijd in het salon.

Deze makkelijke haartrend uit Hollywood waait over naar België
Foto: IG