Mode

Zo vind je een blazer die perfect past

Print
Zo vind je een blazer die perfect past

Foto: Jack&Jones

De kleren maken écht de man, geloof ons. Een stijlvolle blazer straalt pure klasse uit en kan je met bijna je hele garderobe combineren. De perfecte blazer? Die vind je zo!

Begin bij de schouders

Wanneer je een blazer koopt, moet je rekening houden met een aantal belangrijke punten. Zowel je lichaamsbouw als de snit van je blazer geven een goed beeld van de perfecte blazer.

Begin bij je schouders, die geven een goede indicatie van de pasvorm. De naad van de mouwen moet beginnen waar je schouders stoppen (vanaf je hand gezien). Beweeg je armen een paar keer op en neer zodat je blazer niet te strak (en dus oncomfortabel) of te groot oogt.

Tip: koop je blazer nooit groter omdat je denkt dat je schouders dan breder lijken. Een te grote blazer is een rasechte modemisser!

De juiste lengte én mouwen

Kies voor een blazer die gecentreerd is, dat staat een stuk chiquer dan een recht, vormeloos model. Als je weet dat de knoop van je broek iets onder je navel moet eindigen, vind je sneller de perfecte lengte.

Ben je wat kleiner van gestalte, dan mag je blazer namelijk eindigen ter hoogte van het middenpunt van je ritssluiting. Grote mannen kiezen best voor een langer exemplaar waar je hemd niet onderuit komt, ongeveer tot aan het beginpunt van je rits.

En de mouwen? Even rekenen: zo’n drie tot vier cm extra stof vanaf je polsen geteld. Ze moeten dus over je pols, net tot aan de rand van je handpalm vallen.