Blokbar in Winterslag

Print

Winterslag 1

Genk - Sinds tweede Kerstdag is de Blokbar weer open in de gebouwen van Syntra. Vanaf de eerste dag was er reeds veel belangstelling.

Vier jaar geleden organiseerde Rotary Genk-Noord in samenwerking met Syntra voor het eerst stille studieruimten voor studenten aan universiteit en hogeschool om zich tijdens de kerstvakantie voor te bereiden op de komende examens. Geen televisie, geen druk doende broertjes en zusjes in de omgeving, alleen maar studerende medestudenten met op tijd en stond een kopje koffie of een glaasje water. Ideaal dus voor de concentratie. Het werd meteen een schot in de roos.
De daarop volgende jaren ondersteunde ook de stad Genk voluit dit initiatief en werden er stille studieruimtes - intussen omgedoopt tot blokbar - georganiseerd tijdens de paas- en kerstvakantie. Het initiatief nam héél grote proporties aan met zelfs dagen van meer dan 120 studerende jongeren.
Ook dit jaar organiseert de club weer een blokbar aan het Kerkplein van Winterslag. Studenten zijn elke dag van 8.00 tot 20.00 welkom - behalve zondag 31 december en maandag 1 januari - in de mooie historische gebouwen aan het kerkplein in Winterslag en dit tot en met 6 januari 2018. Wellicht zal het voor de laatste keer dat de blokbar tijdens de Kerstvakantie in Winterslag kan doorgaan want in de loop van het jaar verhuist Syntra in principe naar het Thorpark in Waterschei.
Ook nà 6 januari kan er dit jaar in Genk geblokt worden! Van 10 tot 28 januari zet KRC Genk de deuren van zijn Luminus Arena gratis open voor blokkende studenten elke dag van 9.00 tot 22.00, behalve op de wedstrijddagen en dat zijn 21 januari (tegen Anderlecht) en 27 januari (tegen Sint-Truiden)....

 

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio