Artisanale kleikunst in The Gallery

Print

Centrum

Genk - In The Gallery (Molenstraat) loopt nog tot en met 31 december de prettige feesttentoonstelling van zes artisanale (klei)kunstenaars uit het Genkse. De tentoonstelling is luchtig opgevat en bijzonder aangenaam om te bezoeken. Een cultureel tussendoortje als je aan 't winkelen bent in het centrum van Genk.

The Gallery, 'n initiatief van Jos Baar, een Genkenaar met een hart voor kunst, gedragen door ASAP Foundation en met de steun van de Stad Genk, opende op 7 september van dit jaar haar deuren vooraan in de Molenstraat op het nummer 7, tegenover de 'dekenij'. Een toegankelijke plek pal in het centrum met 250 m² tentoonstellingsruimte voor lokaal en regionaal artistiek talent. Het werd een succes, want amper zes weken later mocht The Gallery reeds zijn duizendste bezoeker verwelkomen.
In deze grote open ruimte met veel licht zijn sinds 8 december zes Genkse kunstenaressen neergestreken, vijf keramisten: Rita Verhuizen, Salva Scavone, José Houben, die ook grote glazen libellen boetseert, Jetty Van Campenhout en Marijke Dirix, allen met hedendaags decoratief werk. Tevens zijn er de schilderijen van Helena Olaerts. Ze brengen onder de titel 'earthtoart' een grote verscheidenheid van mooie werken die in deze locatie goed tot hun recht komen. Zeker de moeite waard om er eens binnen te lopen.
De tentoonstelling is nog open tot en met 31 december, telkens van woensdag tot zondag.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio