De Kerststal in Vreren kreeg 750 bezoekers over de vloer

Print

Vreren

Tongeren - Op 21 en 22 december werd er al voor de 6de maal het dorpsevenement “ De Kerststal “ georganiseerd, meer dan 750 bezoekers namen deel. Er werden jeneverkes, bieren, frisdranken, warme choco en nog meer geserveerd, dit alles aan 1 €. De sfeer was er geweldig en gezellig en de dorpsgenoten konden wat bijpraten.

Het initiatief is er gekomen 6 jaar geleden. Bedoeling is om de bevolking van het dorp eens terug samen te brengen op een gezellige locatie tijdens de kerstdagen. Het is begonnen met een idee van zes vrienden Francis Bellefontaine, Cardon Jimmy, Somers Filippo, Yves Jacques, Filip Dewallef en Jurgen Poesen. Deze vonden dat er niet veel meer te beleven viel in Vreren, er is zelfs geen cafeetje meer.
Ook de bewoners van het Molenplein vonden het een prachtig idee. En nu kunnen ze zelfs al rekenen op een 20 tal helpers.
Ze maken uiteraard geen winst en moeten rekenen op wat sponsors. 'In de toekomst gaan we proberen wat winst te maken, deze wordt dan geschonken aan een goed doel', wist Francis Bellefontaine, de drijvende kracht achter dit evenement te vertellen.
 

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio