"Max Verstappen kan Lewis Hamilton verslaan"

Print
"Max Verstappen kan Lewis Hamilton verslaan"

Max Verstappen Foto: Red Bull Racing

Volgens voormalig F1-piloot Giedo van der Garde kan zijn landgenoot Max Verstappen Lewis Hamilton verslaan.

Tijdens een interview laat Van der Garde verstaan dat hij Max Verstappen als een buitengewoon rijder beschouwt. Van der Garde meent ook dat Verstappen in staat is om Hamilton te verslaan.

“Hamilton is natuurlijk echt een heel goede coureur, dat hebben we dit jaar wel weer gezien," aldus Van der Garde tegenover het Nederlandse magazine 'Formule 1'. "Maar ik denk dat Max Hamilton wel aankan.”

Van der Garde blikte ook terug op het voorbije seizoen van Verstappen, een seizoen waarin Verstappen twee races wist te winnen maar tegelijkertijd ook een seizoen dat erg frustrerend was voor de Nederlander. Tegelijkertijd meent Van der Garde ook dat het een erg leerrijk seizoen was voor Verstappen.

“Het was dramatisch door alle pech waar hij niets aan kon doen. Ik denk dat Max als mens heel erg gegroeid is, omdat hij met teleurstellingen moest omgaan. Het is mentaal voor hem een zwaar jaar geweest, maar hij weet ook dat hij er niets aan kan doen. Als coureur is hij, vind ik, eveneens behoorlijk gegroeid," besloot Van der Garde.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: