© DBA

© DBA

© DBA

© The Voice van Vlaanderen

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Luka wint ‘The Voice 2017’: “Zelfs voor mijn deelname zeiden mensen al dat ik op Laura Tesoro leek”

Een zangstem om “u” tegen te zeggen. Luka Cruyberghs (17) uit Wijgmaal mag de titel van ‘Winnaar van The Voice 2017’ op haar naam schrijven. Daarmee kaapt ze de prijs weg voor de neuzen van Bert, Bonni en Dries. De jongste deelnemer gaat naar huis met 25.000 euro en het platencontract waar iedereen de longen voor uit zijn lijf heeft gezongen. Ook coach Alex Callier is enorm trots op zijn kandidate.

mrra, tdl

Een vriendin had haar ingeschreven voor ‘The Voice Kids’, maar die had zich van geboortejaar vergist: Luka is niet van 2001, maar van 2000. Te oud voor ‘The Voice Kids’ dus, maar net niet te jong voor de volwassen versie. Gelukkig maar, want ze staat als enige vrouw in de finale. Uit haar pijp komen kan ze, met haar 1 meter 67.

© The Voice van Vlaanderen

De vergelijking met Laura Tesoro, achteraf bekeken de échte winnares van The Voice van Vlaanderen in 2014, is logisch: “Zelfs voor mijn deelname zeiden mensen al dat ik op Laura leek. Maar muzikaal verschillen we. Als ik win, hoop ik dat iemand met mij wil werken. Ook al win ik niet, dan nog hoop ik op een samenwerking.”

“Ik hoop dat ik hierna verder kan in de muziek”, zei Luka eerder al . “Dat iemand me goed vindt en oppikt. Voorlopig heb ik daar nog niets over gehoord, maar ik denk dat dit sowieso pas iets is voor na de afloop van de uitzending.”