© Photo News

KV Oostende pakt deugddoende zege tegen Waasland-Beveren

Na alle heisa van deze week rond Marc Coucke heeft KV Oostende geantwoord met de voeten. De Kustboys gingen met 1-3 winnen op het veld van Waasland-Beveren en maken daardoor voorlopig drie plaatsen winst in de stand. Knowledge Musona, Emmanuel Banda en Zinho Gano scoorden voor KVO, Isaac Thelin zette een elfmeter om voor de thuisploeg die pech kende met enkele pogingen tegen het doelhout.

VIDEO. Bekijk de samenvatting

W.-Beveren

KV Oostende

De eerste wedstrijd van Waasland-Beveren interim-coach Johan van Rumst begon niet goed. Al na een kwartier kon Knowledge Musona het openingsdoelpunt voor de bezoekers binnen prikken. Dat gebeurde na slecht controleren van Davy Roef, een flater van de doelman ook al was de terugspeelbal niet ideaal. In het vervolg van de eerste helft speelden beide ploegen slordig voetbal, en waren er nauwelijks uitgespeelde kansen te zien.

Na de rust was het opnieuw Musona die de 0-2 inleidde. Op een perfect uitgespeelde counter bediende hij Emmanuel Banda (52.), die maar moest binnen duwen. De thuisploeg vocht terug maar kende twee maal pech toen na geharrewar de bal tegen de paal uiteenspatte en een poging van Mmaee de dwarsligger raakte. Middenin de tweede helft versierde Isaac Thelin een strafschop voor de thuisploeg, hoewel die licht te noemen was. De topscorer zette die zelf met succes om (72.), goed voor zijn tiende van het seizoen. In het slot maakte Zinho Gano (90+1.) er op voorzet van alweer Musona nog 1-3 van.

Waasland-Beveren blijft met 25 punten zevende, Oostende schuift met 22 punten op naar een voorlopige elfde plaats.