© Instagram/Facebook

Verloren pup Obi opnieuw herenigd met baasjes na vondst door politie-inspecteurs

De verloren boxerpup Obi is terecht. Al vier weken lang waren Antwerpenaren Jeroen en Eefje op zoek naar hun verdwenen hond. Vrijdagavond kwam het verlossende nieuws dat Obi opnieuw bij zijn baasjes is. “Het gezin is terug volledig en het leven kan verder gaan”, klinkt het bij Eefje en Jeroen.

bap

Obi was sinds 23 november uit het huis van Jeroen en Eefje in de Maatsstraat in Antwerpen-Noord weggelopen. De baasjes van de viervoeter startten met behulp van flyers en sociale media hun eigen zoektocht naar de boxerpup. Aan de vinder beloofden ze 500 euro, nadat de hond gesignaleerd werd met een vrouw in Antwerpen trokken Jeroen en Eefje de beloning verder op tot duizend euro.

Vrijdagavond kwam het verlossende nieuws: Obi is terug thuis. Tijdens een politiepatrouille in het Te Boelaerpark in Deurne merkten inspecteurs Leen en Chris de jonge hond op, laat de Lokale Politie Antwerpen op Instagram weten. Een persoon, die verklaarde de hond gekregen te hebben, trok Obi voort aan zijn leiband. Aan de hand van de chiplezer werden de eigenaars gecontacteerd. “Het deed ons enorm deugd wanneer we zagen hoe blij de baasjes van Obi waren toen ze hun trouwe viervoeter terug konden knuffelen”, zegt inspecteur Leen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Op de Facebookpagina ‘Op zoek naar Obi’ hebben de baasjes het goede nieuws verder verklaard. “Vandaag waren we met een ‘straffe gast’ de locatie ronde de laatste melding afgegaan op zoek naar Obi. We vonden niets. Op weg naar huis kreeg ik de verlossende telefoon waar ik vier weken en één dag op wachtte. De ontlading was abnormaal. Obi is thuis, ze ziet er goed uit en is in goede doen. Het weerzien was vergezeld van de nodige emotie en tranen. Het gezin is terug volledig en het leven kan verder gaan. ”

De eigenaars beëindigen hun emotionele relaas met een dankwoord. “Het was een ritje met zware ups en downs maar wij, het gezin, hebben vier mensen mogen leren kennen die we eeuwig dankbaar zullen blijven. Jullie weten wie ik bedoel. Dank u aan iedereen die ik ben vergeten te vermelden. En nu de zetel in met ons Obi en tot rust komen, genieten… Morgen is het een nieuwe dag.”