VIDEO. Kerstman bewijst dat zelfs haaien hem niet kunnen beletten pakjes te bezorgen

De kerstman is van alle markten thuis en trekt zelfs een duikpak aan als dat nodig is om kinderen een fijne kerst te bezorgen. Zelfs een aquarium gevuld met haaien en andere grote vissen houden hem niet tegen, dat bewees deze Franse kerstman in het Aquarium van Parijs.

pjv

Het is bijna zover: over enkele dagen gaan talloze kinderen vol spanning naar bed om de dag erna vroeg wakker te worden en pakjes onder de kerstboom te ontdekken. Een vijftigtal Franse kinderen konden de man in het rode pak vrijdag al aan het werk zien in het Aquarium van Parijs, waar hij zijn kerstmuts verruilde voor een duikmasker.

“Ze hebben nog de kerstman nog nooit in het echt gezien, enkel op tv”, aldus een vader waarvan de kinderen aan het glas gekluisterd stonden om de Kerstman goed te bekijken. “Dus telkens ze hem zien, worden ze een beetje opgewonden.”

Een woordvoerder van het aquarium verzekerde enkele bezorgde ouders dat de duikende Kerstman geen gevaar loopt tussen de roofdieren in het water: “We vragen de kinderen het glas niet aan te raken zodat de haaien zich niet defensief opstellen en nemen regelmatig pauze zodat de roofdieren rustig blijven.”

Het is al de zesde keer dat het bekende Aquarium van Parijs een kerstman liet ronddobberen in de gigantische watertank, maar de kinderen zijn nog steeds even enthousiast als ze een van hun helden aan het werk zien.