© Simon Mouton

Chris Lomme maakt opwachting in ‘Thuis’: “We sprongen een gat in de lucht”

Het team van ‘Thuis’ krijgt versterking van Chris Lomme. De gerenommeerde actrice heeft haar allereerste draaidag in Ternat al achter de rug. “We sprongen een gat in de lucht, toen ze ‘ja’ zei!” vertelt ‘Thuis’-producent Hans Roggen aan Het Nieuwsblad Online.

mrra

“We zijn heel blij dat we iemand van haar kaliber bereid vonden om een kleine gastrol te komen spelen”, zegt Roggen. “Toen we een vrouwelijke actrice zochten in die leeftijdscategorie, dachten we dat we het altijd eens konden proberen. Haar ‘awel ja’ deed ons een gat in de lucht springen”, lacht hij.

“Ze zal slechts enkele draaidagen bij ons op de set staan. Chris maakt deel uit van een volledig nieuwe verhaallijn die iets met een taxi te maken heeft”, vertelt de producent. Meer wil hij er nog niet over kwijt. Wie de 79-jarige actrice aan het werk wil zien in de dagelijkse fictiereeks zal nog even moeten wachten. De opnames zijn immers nog maar net begonnen. De uitzendingen van die afleveringen staan gepland voor het voorjaar van 2018.

(De tekst gaat verder onder deze foto.)

Niet eerste gastrol

Het is niet de eerste keer dat de actrice opduikt in de Vlaamse soap. Oplettende kijkers zagen haar op 3 april 2004 al even passeren, toen ze als cafébazin (naast haar echtgenoot wijlen Nand Buyl) op de begrafenis van Florke Rousseau (Ann Petersen) aanwezig was.

“Dat was eigenlijk een speciale aflevering, bij wijze van eerbetoon aan Ann Petersen. Er zijn toen heel veel acteurs samengekomen, die normaal niet in ‘Thuis’ speelden, maar destijds wel al met Ann hadden samengewerkt. Frank Aendenboom was er bijvoorbeeld ook”, aldus Roggen.

De rol die Chris Lomme nu zal spelen heeft echter niets te maken met die verschijning.