© GVB

18-jarige blijft onder elektronisch toezicht voor steekpartij in Peer

Een achttienjarige jongeman blijft onder elektronisch toezicht voor een steekpartij aan de school Sint-Elisabeth in Wijchmaal (Peer). Hij stak er maandag een dertienjarig meisje met een mesje in de hals. De onderzoeksrechter hield hem dinsdag aan in de vorm van elektronisch toezicht, waardoor hij een enkelband kreeg. Die aanhouding met een enkelband op verdenking van poging moord is vrijdag door de raadkamer bevestigd.

Aan de onderwijsinstelling van het buitengewoon secundair onderwijs stak de achttienjarige jongen een dertienjarig meisje met een mesje in de hals. Dat gebeurde maandag buiten het schoolterrein. Tussen de jongen en het meisje boterde het al een tijdje niet. Het voorbije weekend escaleerde de ruzie op sociale media. Op Facebook ging het conflict verder.

Maandag was blijkbaar de maat vol voor de jongen die haar met een mesje aanviel. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis in Overpelt gebracht, maar mocht dat na verzorging snel verlaten. Mogelijk was er bij de jongeman iets mis met zijn geestestoestand, maar dat zal uit onderzoek moeten blijken. Volgens de schooldirectie verkeerde de jongeman in een psychose.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio