© Tom Palmaers

Echtpaar uit Diepenbeek veroordeeld tot 15 maanden cel en 6.000 euro boete

Een 38-jarige man uit Genk en zijn 39-jarige vrouw zijn vrijdag door de Hasseltse correctionele rechtbank voor wietteelt in hun voormalige huurwoning in Diepenbeek veroordeeld tot elk 15 maanden cel en 6.000 euro boete. De vrouw kreeg uitstel voor de celstraf. Een 68-jarige man uit Lanaken, die de jonge wietplantjes leverde, kreeg 20 maanden cel en 6.000 euro. Dezelfde celstraf en boete waren weggelegd voor een 57-jarige man uit Lanaken.

Begin 2015 kreeg de politie informatie dat er in de Lutselusstraat in Diepenbeek een cannabisplantage stond bij het echtpaar in de woning. Er stonden 383 planten verdeeld over twee kelderruimtes. De elektriciteit werd illegaal afgetapt. Uit onderzoek bleek dat de bestelwagen van de zestiger uit Lanaken ook gesignaleerd was bij het wiettelend koppel in Diepenbeek.

Op de Houterstraat in Lanaken, waar de vijftiger verbleef, stonden 1.444 plantjes en een drooginstallatie waarin 6 kilo wiet lag te drogen. In een loods achteraan werden in twee ruimtes in totaal 593 wietplanten aangetroffen. Aan Infrax moet voor de gestolen elektriciteit in Diepenbeek en Lanaken 16.413 euro schadevergoeding worden betaald.

Een 39-jarige man uit Sint-Truiden, die in een serre en in twee kweektenten bij zijn moeder een tachtigtal wietplanten had staan, kreeg vrijdag van de strafrechter 12 maanden cel met uitstel en een boete van 6.000 euro met uitstel. Hij moet voorwaarden naleven, zoals afkicken en urinetesten ondergaan. Hij had verder 300 gram speed liggen, maar dat was naar eigen zeggen voor eigen gebruik. Hij kocht een grotere partij speed aan om de prijs te drukken.