© Nederlandse Freelancers

Voormalige Hells Angel veroordeeld tot 2 jaar cel voor wietplantages

Een 48-jarige voormalige Hells Angel uit Houthalen-Helchteren is vrijdag in Hasselt veroordeeld tot twee jaar cel en 6.000 euro boete voor de uitbouw van twee cannabisplantages. Dat deed hij tussen januari 2014 en februari 2015 in de Bosstraat en Rerum Novaremstraat in Houthalen-Helchteren. Speurders troffen er in het kader van een ‘Cleanhouse Actie’ respectievelijk 360 en 270 planten aan.

GeHo

De man zag in de cannabisplantages een oplossing voor zijn financiële problemen na onder meer een overval op zijn frituur. De rechtbank volgde het parket en zag in de man de grote organisator van het misdrijf.

De ex-Hells Angel schakelde zijn vriendin om panden te zoeken zodat ze het goedje konden verbouwen. Zij kreeg 15 maanden cel en 6.000 euro boete. Op de beklaagdenbank zat ook nog een 49-jarige man uit Lanaken. Hij kreeg een ticket voor 18 maanden cel en eveneens 6.000 euro boete. De man stond in voor de aanlevering van materialen voor de plantage. Tot slot is een vierde beklaagde veroordeeld tot 12 maanden en 6.000 euro boete. Hij was de enige die op heterdaad betrapt werd nadat de politie hem aantrof op een plantage. In zijn jaszak zat een papier met een verwijzing naar het andere adres waar ook planten aangetroffen zijn.

De rechtbank verklaarde vrijdag een vermogensvoordeel van 52.119 euro van het kwartet verbeurd. Voor de afgetapte elektriciteit zijn de daders 16.000 euro aan Infrax verschuldigd.