Gekietelde babygorilla giert het uit van het lachen

Deze schattige gorilla kan zich niet bedwingen en giert van het lachen als ze wordt gekieteld door haar verzorgers, die haar uit de klauwen van stropers konden redden. Het kleintje verblijft nu in een opvangcentrum in de Democratische Republiek Congo en houdt zoals alle baby’s enorm veel van spelen. En dat is iets wat de verzorgers met alle plezier doen.

pjv

De kleine Lulingu groeit momenteel op als een gezonde baby in het GRACE centre in de Democratische Republiek Congo, nadat ze in 2016 werd gered van stropers die haar in het buitenland wilden verkopen. De moeder en de rest van de familie van Lulingu werden gedood toen ze hun kleinste afstammelingen wilden beschermen tegen de smokkelaars.

Het GRACE centre vangt weesjes en geredde dieren op en de organisatie doet haar uiterste best om de soortgenoten van het aapje - de ernstig bedreigde oostelijke laaglandgorilla’s - van de ondergang te redden. “Verzorgers doen er alles aan om de complete zorg van de baby’s op hen te nemen”, aldus de video die door GoPro werd gemaakt om geld in te zamelen om de mensapen te helpen. “En babygorilla’s spelen graag.”

Het is de bedoeling dat het gierende aapje uiteindelijk weer in het wild kan worden losgelaten eens ze sterk genoeg is om voor zichzelf te zorgen. Momenteel stelt Lulingu het zeer goed. Ze vier binnenkort haar tweede verjaardag en werd snel geaccepteerd door de andere gorilla’s die door het GRACE centre worden opgevangen. En het speelse aapje geniet overduidelijk van de aandacht die ze van haar verzorgers krijgt.