Vanden Stock: “Of Van Holsbeeck vertrekt? Ik ben hier ook nog niet weg”

Na 22 jaar voorzitterschap bij Anderlecht zal Roger Vanden Stock op 1 maart 2018 de fakkel doorgeven aan Marc Coucke. De huidige voorzitter was vrijdag ook aanwezig op de druk bijgewoonde persconferentie en beantwoordde zelf ook enkele vragen van de pers. “Of ik nu zelf de polonaise zal inzetten? Nee, dat is mijn stijl niet.”

svar

Een belangrijk gespreksonderwerp in de wandelgangen bij Anderlecht is het aanblijven van manager Herman Van Holsbeeck. Een vraag waarop ook Vanden Stock het antwoord niet kent. “Ik weet niet wat hij zal doen. Hij heeft zelf gezegd dat hij zou vertrekken wanneer ik vertrek, maar ik ben nog niet weg. Ik sta nog altijd ter beschikking van iedereen binnen de club en als erevoorzitter zal ik nog lang verbonden blijven met Anderlecht.”

© BELGA

Roger Vanden Stock blikte ook kort terug op het keuzeproces voor Coucke. “Marc is er pas heel laat bijgekomen, maar hij heeft iedereen verrast. Er waren natuurlijk ook gesprekken met anderen zoals Paul Gheysens van Ghelamco, maar het project van Marc was gewoon het beste voor de club. Hij heeft veel kwaliteiten, veel ambitie ook. Anderlecht moet altijd winnen en kampioen worden, en met hem aan het roer zijn we daarvan verzekerd. Of dit een emotionele dag is? Zeker, maar het emotionele was vooral eerder deze week. Je mag niet vergeten dat wij hier al twee weken mee bezig zijn. Het is tijd om nu een bladzijde om te draaien.”

© AFP

Tot slot kreeg de toekomstige ex-voorzitter nog de vraag welke raad hij had voor zijn opvolger. “Ik raad hem aan om bij Anderlecht te blijven. Hij is een investeerder, maar ik heb geen schrik dat hij hier over een paar jaar alweer weg is. In 110 jaar zijn er slechts vier mensen voorzitter geweest van Anderlecht. Ik heb hem dat ook gezegd, dat hij minstens 20 jaar moet blijven. Al lachend, natuurlijk!”

Van Holsbeeck: “Geen duidelijkheid over transfers”

Ook Herman Van Holsbeeck was present op Anderlecht voor de persconferentie van Marc Coucke, die meldde dat hij zich in de komende transferperiode nog niet zal moeien omdat hij nog tot 1 maart voorzitter blijft van KV Oostende. “Er is nog geen duidelijkheid is over wie zal beslissen over de transfers in de komende transferperiode”, aldus Van Holsbeeck. “Ik hoop dat het bestuur zijn verantwoordelijkheid zal nemen opdat de club nu geen transferdoelwitten misloopt. Want dit is wel een cruciaal moment, natuurlijk.”