BV-stylist blikt terug op 2017: dit waren de meest iconische outfits van het jaar

Van allemaal pluimen tot Zendaya als vlinder: het afgelopen jaar stond garant voor bijzondere momenten in modeland. BV-stylist Jody Van Geert blikt terug op de beste looks. Een stijlvol overzicht.

vwh

Zendaya

“Op de valreep: tijdens de première van ‘The Greatest Showman’ in Sydney, eerder deze week, droeg zangeres Zendaya een Moschino-jurk uit de komende zomercollectie. Die heeft de vorm van een vlinder. Dit is volgens mij een prachtige outfit om het jaar mee af te sluiten”, zegt Jody.

© Photo News

Rihanna

“Fantastisch hoe Rihanna trouw blijft aan haar roots. Met haar carnavalsoutfit, zegt ze: ‘Kijk, dit is mijn cultuur en ik ga ervoor. I’m coming out.”

Céline Dion

“De Canadese zangeres was dit jaar een uitblinker op vestimentair vlak. Niet met één maar met verschillende looks. Ze was de opvallendste persoonlijkheid die zich, ondanks recente tegenslagen, weer op de kaart heeft gezet.”

Golden girls

“Het Italiaanse modehuis Versace was verantwoordelijk voor het meest legendarische modemoment van de afgelopen twaalf maanden. Donatella Versace kwam op de catwalk met vijf supermodellen die, naar aanleiding van de 20e verjaardag van Gianni’s dood, in lange gouden jurken waren gekleed.

© Photo News

Marion Cotillard

“Het pastelgroene powersuit dat de Franse actrice droeg tijdens de Milanese modeweek is een echte topper. Ik vind het sowieso leuk dat de powersuits er opnieuw doorkomen. Het is een signaal van vrouwen dat ze hun mannetje kunnen staan. Knap.”

© Photo News

Beyoncé

“De foto waarop Beyoncé met haar tweeling poseert vond ik heel krachtig, al heeft ze niet veel aan. Maar er was nog een bijzonder stijlvol moment. Meer bepaald op Moederdag, toen ze de groene, gebloemde jurk van Dolce en Gabbana droeg. Dochtertje Blue Ivy droeg dezelfde, maar dan in het klein. Een mooi fashion moment.”

Op de catwalk

Gigi Hadid als boeket op de catwalk van Moschino, een van mijn favoriete merken, was een hoogtepunt van de modeweken. Het toont aan dat mode best speels mag benaderd worden. Het vreselijkste moment was de modeshow van het Belgische A.F. Vandevorst. Ze hadden kleding gemaakt van Antwerpse vuilniszakken. Zelfs met de beste wil van de wereld, snap ik niet wat hiervan de bedoeling was.”

En in België

“De ‘roze wolk’ van Josje tijdens The Voice Kids vond ik heel leuk om te doen. Vooral omdat ik zag dat Miley Cyrus in de Amerikaanse versie van The Voice ook extravagante outfits draagt. Daar wordt verwacht dat de coach zich kleedt als een ster, het is een evidentie. Ook hier zouden sterren meer mogen uitpakken. Dat deed de zangeres met een roze creatie van Je Suis Belle, een merk dat ik ontdekte tijdens de modeweek in Boedapest”, zegt de stylist.

“Nog een mooi voorbeeld van een showoutfit was het hartje van Hilde De Baerdemaeker in Steracteur / Sterartiest, gebaseerd op de iconische look van Saint Laurent. Daarnaast vind ik dat Danira Boukhriss heel vrouwelijk voor de dag komt enaltijd on fleek is.”

Stijlvolle mannen

“Voor mij is de stijl van Aaron Smith Henrikson, de vaste make-upartiest van Madonna, het helemaal. Hij kleedt zich altijd naar gelang de gelegenheid en maakt zijn outfits zelf. De reden? Hij vindt dat mensen beter origineel kunnen zijn dan dingen te kopen. Een van de styling opdrachten die in mijn persoonlijke top zitten? De Moschino cowboylook met het Braziliaanse model Jhona Burjack.”

Meer over Beyoncé Knowles

Niet te missen