© rr

Klaas Vantornout is al verlost van gips en overweegt rentree met op maat gemaakte brace in Zolder

Na zijn valpartij in Namen moest de linkerhand van Klaas Vantornout omwille van een afgebroken botschilfer in het gips. Halfweg deze week kreeg Vantornout al een op maat gemaakte brace aangemeten, waarmee hij de trainingen op de weg heeft kunnen hernemen. Vrijdag stond een eerste controle gepland, en die bracht goed nieuws voor de renner.

“Die afgebroken schilfer blijkt niet zoveel kwaad te kunnen. Erger is dat de ligamenten in de pols zwaar zijn geraakt. Die pols is zwaar verstuikt en staat nog gezwollen, en dat kan ik tot acht weken na de val voelen. Goed nieuws is dat de toestand niet kan verslechteren door te crossen”, verduidelijkte Vantornout.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Met de brace is crossen echter moeilijk. “Niet comfortabel genoeg. Het is wel een optie om voor een wedstrijd de brace uit te doen en de pols stevig te laten intapen. Ik denk dat ik zo redelijk snel de competitie kan hernemen. Liefst dinsdag al in de wereldbekermanche in Zolder, want ik heb al lange tijd geen competitie gehad. Ik wil zo snel mogelijk weer crossen”, geeft Vantornout mee.

Of Zolder haalbaar is, zal maandag moeten blijken op Kerstdag. Vantornout zal dan de pols laten intapen voor een crosstraining, die bij wijze van test duidelijk moet maken of het mogelijk is om in Zolder te starten