© EPA-EFE

Ronaldo traint voor het eerst deze week met de groep: “Hij is 100% klaar voor Clasico”

Afgelopen week was het onduidelijk of Cristiano Ronaldo, die sukkelde met een kuitblessure, speelklaar zou geraken voor de altijd fel beladen Clasico van zaterdag op de zeventiende speeldag in de Primera Division tegen Barcelona. Real Madrid-trainer Zinédine Zidane neemt daags voor de kraker alle twijfel weg. “Ronaldo is 100 procent klaar voor de wedstrijd”, aldus de Fransman.

“Het gaat goed met Cristiano en hij heeft vandaag (vrijdag, nvdr.) zonder problemen met de groep kunnen trainen”, verklaarde Zidane. “Op dit moment telt enkel de Clasico. Of een mogelijke contractverlenging door het hoofd van Cristiano spookt? Ook hij moet zich alleen focussen op de match. Voor al wat hij voor Real gedaan heeft verdient hij ongelooflijk veel respect.”

Vorig weekend kreeg CR7 in de finale van het WK voor clubs tegen het Braziliaanse Gremio een trap op de kuit te verduren, maar dat weerhield hem er niet van om in de tweede helft het enige doelpunt van de wedstrijd te scoren en Real zo zijn derde wereldtitel bij de clubs te schenken. Sindsdien kon de vijfvoudige winnaar van de Gouden Bal echter nog geen volledige training met de groep afwerken. Dinsdag en woensdag bleef hij binnen, donderdag werkte hij een individuele training af en vrijdag trainde hij met de groep.

© EPA-EFE

Het Real Madrid van trainer Zinédine Zidane moet zaterdag in een ongetwijfeld zinderend Bernabeustadion de drie punten proberen thuis te houden tegen Barça, in een wedstrijd die ook overschaduwd wordt door de politieke spanningen in Spanje en de Catalaanse verkiezingen van afgelopen donderdag. In de stand kijkt Real - weliswaar met een wedstrijd minder op de teller - reeds tegen een achterstand van elf punten aan op leider Barcelona.