© Kioni Papadopoulos

Collega’s nemen afscheid van Marc Van Eeghem in Bourla

De kopstukken van de Vlaamse theater- en filmwereld hebben vrijdagmiddag afscheid genomen van hun collega Marc Van Eeghem. Onder andere regisseur Stijn Coninx en Barbara Sarafian kwamen naar de Bourlaschouwburg.

pom

Marc Van Eeghem overleed vorige weerk aan de gevolgen van prostaatkanker. Hij werd 57 jaar. Dertig jaar geleden leerde het grote publiek hem kennen in de verfilming van “Het gezin van Paemel”. Van Eeghem was gelanceerd voor een carrière die nooit meer stil viel.

© Kioni Papadopoulos

De acteur werd zowel gevraagd voor theater, film als tv. Hij ging op alle drie even gretig in. Zo schitterde hij een paar maand geleden nog op de planken van Antwerpse Toneelhuis in de Shakespeare-adaptatie “Risjaar Drei”. Terwijl hij kort voordien nog te zien was in het tv-feuilleton “Tytgat Chocolat”. Allicht zal het grote cinemapubliek Van Eeghem vooral herinneren voor zijn rollen in “De Leeuw van Vlaanderen” en “Daens”.

Marc Van Eeghem - de broer van de pas gepensioneerde Clara-presentator Kurt van Eeghem - leed al zeven jaar aan prostaatkanker. Onlangs was hij gestopt met de klassieke behandelingen.

De acteur had twee zonen maar leefde tot voor kort gescheiden van hun moeder Kristel Dotremont. Een paar weken voor het overlijden zijn Marc en Kristel nog getrouwd. Het was de bedoeling dat het koppel met de kinderen weer zou gaan samenwonen.

© Kioni Papadopoulos

Deze middag was er in de Bourla een afscheidsplechtigheid voor Marc Van Eeeghem. De crematie en de asbezorging gebeuren daarna in intieme kring.