© Photo News

Real haalt opgelucht adem: Cristiano Ronaldo hervat groepstraining daags voor Clasico

Cristiano Ronaldo heeft de groepstraining hervat bij Real Madrid en lijkt fit te geraken voor de Clasico morgen tegen Barcelona. De Portugees sukkelde de voorbije dagen met een kuitblessure en trainde individueel.

Vorig weekend kreeg CR7 in de finale van het WK voor clubs tegen het Braziliaanse Gremio een trap op de kuit te verduren, maar dat weerhield hem er niet van om in de tweede helft het enige doelpunt van de wedstrijd te scoren en Real zo zijn derde wereldtitel bij de clubs te schenken. Sindsdien kon de vijfvoudige winnaar van de Gouden Bal echter nog geen volledige training met de groep afwerken. Dinsdag en woensdag bleef hij binnen, donderdag werkte hij een individuele training af.

Het Real Madrid van trainer Zinédine Zidane moet morgen in een ongetwijfeld zinderend Bernabeustadion (aftrap om 13 uur) de drie punten proberen thuis te houden tegen Barça, in een wedstrijd die ook overschaduwd wordt door de politieke spanningen in Spanje en de Catalaanse verkiezingen van afgelopen donderdag. In de stand kijkt Real - weliswaar met een wedstrijd minder op de teller - reeds tegen een achterstand van elf punten aan op leider Barcelona.