© rr

Australische wielerbelofte Jason Lowndes (23) verongelukt op training

Jason Lowndes is vrijdag in zijn thuisland Australië om het leven gekomen toen hij tijdens een trainingsrit geraakt werd door een wagen. Dat heeft zijn team Israel Cycling Academy bekendgemaakt op Twitter. De 23-jarige wielerbelofte zou volgend jaar voor het Britse JLT Condor rijden.

“Wij zijn erg bedroefd door de tragische dood van onze liefste vriend, renner en teammaat”, luidt het. “We zullen zijn voortdurende brede glimlach, vrolijke persoonlijkheid en warme hart verschrikkelijk missen. Veel steun voor Jasons familie en vrienden over de hele wereld.”

Lowndes begon in 2015 bij Garneau-Québecor, waarna hij het jaar nadien prof werd bij Drapac. Hij beëindigde dat seizoen met een zesde plek op het wereldkampioenschap op de weg voor beloften. In 2017 verkaste hij naar Israel Cycling Academy, waar hij zich in ritten in de Ronde van Oostenrijk liet opmerken met een tweede en derde stek. Volgend jaar zou Lowndes de kleuren van JLT Condor verdedigen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.