© IF

Meisje van 17 overleden na zware crash in Diegem, ook dodelijk ongeval in Laken

Op het kruispunt van de Haachtsesteenweg en de Woluwelaan in het Vlaams-Brabantse Machelen is donderdagavond laat een dodelijk ongeval gebeurd. Een meisje van 17 overleed er ter plaatse. In Laken liet een motard het leven bij een ongeval.

Robin De Becker

Het ongeval in Diegem (Machelen) gebeurde rond halfelf. Daarbij was slechts één voertuig betrokken die vanuit de richting van Brussel kwam gereden op de Haachtsesteenweg. Er zaten drie personen in het voertuig waarvan een 17-jarig meisje het leven liet. De twee andere inzittenden zijn er erg aan toe, maar hun identiteit was vannacht nog niet bekend.

“Er werd door het parket een verkeersdeskundige aangesteld”, zegt Carol Vercarre van het parket Halle-Vilvoorde “Deze concludeerde dat er sprake was van onaangepaste snelheid in het bochtige parcours waardoor het voertuig beginnen slippen is en op de verhoogde verkeersgeleider terecht gekomen is. Daarna is hij dwars over de middenberm geschoven en met de rechterachterflank tegen de paal van verkeerslichten terechtgekomen.”

Ook op de Groendreef in Laken kwam een half uurtje eerder een motorrijder om het leven bij een ongeval met een wagen. Wat daar precies gebeurde, is nog niet duidelijk.