© Isopix

Jamie Oliver verklapt zijn truc voor perfect geroosterde aardappelen

De mooiste tijd van het jaar is meestal ook de meest stresserende. In een video geeft de Britse tv-kok Jamie Oliver daarom een heleboel tips en hacks om de feestdagen zo vlotjes mogelijk door te komen. Van je geroosterde aardappelen moet je in elk geval al niet meer wakker liggen.

elvh

In een video geeft tv-kok Jamie Oliver in een paar minuten enkele goede tips voor het maken van perfect geroosterde aardappelen: knapperig vanbuiten, lekker smeuïg vanbinnen en een geur waar je meteen het water van in de mond krijgt.

"Als je aardappelen gegaard zijn in de oven in een beetje boter en olijfolie en ze goudgeel zien, haal ze er dan uit en plet ze een beetje met een stamper", vertelt hij in de video. "Het oppervlak van de aardappelen vergroot en zo worden ze nog krokanter." Een tweede tip om je schotel "delicious" te maken, is om er meteen ook enkele blaadjes salie over te strooien, voor je je ovenschool nog tien minuten in de oven zet.

"Zijn de aardappelen klaar, besprenkel ze dan voor het serveren nog wat met azijn. Het zorgt voor een unieke smaak en geur." Jamie Oliver koopt lege verstuivertjes in de apotheek en gebruikt ze vaak tijdens de koken.

Wat je dus nodig hebt voor de perfect geroosterde aardappelen is:

- een (puree)stamper- verse salie- een verstuiver met azijn

Smakelijk!

Niet te missen