Eva De Roo krijgt krop in de keel als ouders de laatste wens van overleden zoon vervullen: “Hij is nu een beetje bij ons”

Begin dit jaar moesten Veronique en Mike afscheid nemen van hun 21-jarige zoon Hendrik. In zijn testament had de jongeman vermeld dat hij zijn spaargeld aan het goede doel wilde schenken. Mama Veronique en papa Mike kwamen vandaag met vijf cheques naar Wachtebeke om de laatste wens van hun zoon te vervullen. Eva kreeg een krop in de keel van hun enorme moed.

vrt, pjv

“Het moet wel lastig zijn voor jullie, want jullie zijn hier in naam van jullie zoon”, aldus Eva die de trotse ouders van de overleden Hendrik begroette in Wachtebeke. De jongeman overleed afgelopen jaar door een ongeluk. “We wisten dat hij een testament had”, zegt mama Veronique. “Maar de inhoud was een complete verrassing.”

Hoewel Hendrik pas 21 was, was hij al enorm bezig met de mensen om zich heen, en wilde dat al zijn spaarcenten naar goede doelen gingen. “Heel sociaal, een groot hart”, geeft zijn moeder toe. “Hij wilde voor zichzelf uitmaken wat belangrijk was.”

Nadat zijn ouders voorlezen naar welke goede doelen het geld van Hendrik gaat en ze een vlam geeft voor hem, houdt Eva - net zoals ongetwijfeld heel wat kijkers - het niet droog. Ze draagt de avond ook onmiddellijk op aan Hendrik: “Hij is nu een beetje bij ons.”