Vrouw ziet dakloze man bibberen in de sneeuw, waarna ze prachtige daad verricht

Een vrouw uit de Amerikaanse staat Connecticut heeft met een mooi initiatief het leven van een dakloze man wat beter kunnen maken. Toen Christina Calvo de man zonder jas kou zag lijden in de stad Waterbury, kon ze haar tranen niet bedwingen. De daad die erop volgde, heeft intussen de harten verwarmd van miljoenen mensen over de hele wereld.

kmlo

Het is dan ook een beeld dat wereldwijd tot de verbeelding spreekt. Eens Calvo de man in de sneeuw zag staan, wist ze al snel dat ze iets voor hem wilde doen. “Ik kreeg tranen in mijn ogen”, vertelde ze aan lokale media. “Niemand hoort buiten te staan zonder een jas.”

Open armen

Ze reed bijgevolg richting Burlington Coat Factory, een nabijgelegen kledingzaak. Eens ze daar een winterjas had gekocht, keerde ze meteen terug richting de straat waar ze de man tegenkwam. Niet veel later kreeg ze hem opnieuw in de gaten en overhandigde hem met open armen de warme jas. “Het moment dat ik zijn reactie zag, was geweldig”, aldus de vrouw.

Hetzelfde gold voor de kijkers die de video te zien kregen. Op amper een week tijd hebben de beelden al meer dan drie miljoen mensen bereikt. “Ik kan maar moeilijk beseffen hoe groot dat aantal is”, zei Calvo. “Maar hoe dan ook weet ik dat het filmpje tot bij mensen over de hele wereld is geraakt. Ik krijg berichtjes in allerlei verschillende talen, het is surreëel.”

500 winterjassen

Voor stadsgenote Erica Harkin kwam het enorme aantal kijkers niet als een grote verrassing. “Het is nu eenmaal een natuurlijke manier van goedheid”, stelde ze. “Zeker in deze tijd van het jaar is dat iets speciaals om te zien. We hebben meer nood aan mensen zoals Calvo.” Dat was ook de reden waarom de vrouw de beelden op Facebook plaatste. “Ik wil andere mensen inspireren om ook eens iets liefs te doen voor iemand anders”, zei ze.

De zaak waar ze de jas kocht, heeft de boodschap alvast goed begrepen. Het bedrijf is zelfs van plan om 500 winterjassen te doneren aan goede doelen die de dame zelf mag uitkiezen. “Dat is overweldigend nieuws, wow!”, reageerde ze.