© Photo News

Wordt Thibaut Courtois bestbetaalde doelman ter wereld? Het contract ligt zo goed als klaar

Het wordt vermoedelijk een prettige kerst voor Thibaut Courtois (25). The Daily Telegraph meldt dat Chelsea een bod voorbereidt dat van Courtois ’s werelds bestbetaalde ballenpakker moet maken. Zet de Limburger zijn handtekening, dan wordt zijn bruto weekloon opgetrokken tot 200.000 Britse ponden per week, goed voor een slordige 230.000 euro. En dat tot 2023. Merry Christmas!

gvdl

Courtois ligt nog tot 2019 onder contract bij de Londonse topclub maar zijn gecompliceerde privé-situatie - zijn ex-vriendin en hun twee kindjes wonen in Spanje - zorgde ervoor dat Courtois alle gesprekken omtrent een nieuwe verbintenis de voorbije maanden voor zich uitschoof. Daar lijkt nu toch verandering in te komen, meldt de Britse krant. Vooral omdat Chelsea er alles aan wil doen om de Rode Duivel voor een langere periode aan zich te binden, onder meer door hem een niet te weigeren aanbod voor te leggen. In dit voorstel promoveert Courtois tot de bestbetaalde keeper ooit: zijn huidig brutoloon van 120.000 euro per week wordt opgetrokken tot 230.000 euro per week, een fractie hoger dan de 225.000 euro die Man U-doelman David de Gea wekelijks opstrijkt.

De uiteindelijke beslissing om al dan niet toe te happen ligt bij Courtois zelf. Enkele externe ontwikkelingen zouden zijn beslissing danig kunnen beïnvloeden. Zo stak Courtois nooit onder stoelen of banken dat een terugkeer naar Madrid hem wel zou zinnen, gezien zijn privésituatie. Een terugkeer naar ex-werkgever Atletico is geen optie aangezien zij met de Sloveen Jan Oblak al een jonge, beloftevolle doelman tussen de palen hebben staan. Maar ook Real Madrid heeft de interesse voor Courtois nooit weggestoken en trachtte de Belg meermaals het hof te maken. Spaanse bronnen melden nu echter dat Real dicht bij een akkoord staat met de Baskische revelatie Kepa Arrizabalaga (23). Die zou voor twintig miljoen euro naar de Spaanse hoofdstad verhuizen. Waarnemers vermoeden dat dit het duwtje is dat Courtois nodig heeft om eerstdaags bij Chelsea een nieuw en verbeterd contract te tekenen.