Maastricht is poort naar de zon

Het grootschalige reclameoffensief van Corendon in de Euregio lijkt vruchten af te werpen voor de luchthaven van Beek (Maastricht). “Binnen twee maanden hebben we het totaal aantal boekingen van afgelopen zomer al overtroffen”, meldt topman Atilay Uslu. Er wordt ondertussen uitgekeken naar een uitbreiding.

Het sterk gestegen aantal boekingen en met name de hernieuwde populariteit van Turkije, hebben Corendon doen besluiten om het aantal vluchten vanaf de luchthaven in Beek nog eens uit te breiden.

Sardinië

Half november kondigde de touroperator aan om zijn aanbod vanaf MAA uit te breiden van dit jaar drie naar volgend jaar twaalf bestemmingen in het Middellandse Zee-gebied. Het ging toen nog om zeventien vluchten per week. Al snel kwam daar Sardinië al bij als dertiende bestemming.

Gelet op de hernieuwde belangstelling voor Turkije gaat Corendon in het hoogseizoen nog eens twee extra vluchten uitvoeren naar Antalya. Daarmee komt het aantal vluchten op twintig per week.

Vloot

Corendon Airlines gaat zijn vloot de komende maanden uitbreiden met drie vliegtuigen naar in totaal vijftien. Een van die vijftien zal, worden gestationeerd op MAA. Het toestel wordt volgende maand voorzien van een speciale Limburg-bestickering. Corendon investeert ruim 10 miljoen euro in de MAA-promotie. Een deel gaat op aan zo’n veertig extra personeelsleden en crew. Ruim 4 miljoen euro is bestemd voor reclame-doeleinden. Atilay Uslu noemde dat “een berekende gok en investering in de toekomst.”