© EPA-EFE

Lojeski boekt tiende zege met Panathinaikos in Europa League, Van Rossom en Valencia verliezen opnieuw

Panathinaikos Athene heeft donderdagavond op de veertiende speeldag van de Europa League basketbal voor mannenteams zijn tiende overwinning geboekt. De ploeg van Belgian Lion Matt Lojeski ging met 63-69 (rust: 38-41) winnen op het parket van het Servische Rode Ster Belgrado. Sam Van Rossom verloor met Valencia voor eigen publiek van het Litouwse Zalgiris Kaunas met 63-71 (rust: 36-34).

Lojeski speelde bij de Griekse topclub 14 minuten mee. Daarin was de guard goed voor 7 punten, 6 rebounds en 2 assists. De Belgian Lion verspeelde de bal ook twee keer en maakte twee overtredingen.

Voor Van Rossom en Valencia wil het voorlopig maar niet lukken in de EuroLeague. De Spaanse club kon nog maar drie keer winnen en leed tegen Kaunas zijn elfde nederlaag. Van Rossom liet in 16 speelminuten 2 punten, 2 rebounds, 3 assists en 1 balverlies achter zijn naam zetten.

Vrijdag worden nog drie andere wedstrijden van de veertiende speelronde afgewerkt. Panathinaikos rukt op naar de derde plaats, Valencia is voorlopig zestiende en laatste. De acht beste teams van het reguliere seizoen stoten door naar de kwartfinales, die volgens een best-of-five worden gespeeld.

Volgende week (28 december) staan Lojeski en Van Rossom in Valencia tegenover elkaar.