vrijdag 22 december 2017 - Hasselt
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Met feeërieke praalwagens trekt de Joe Kerstparade vanavond door de Hasseltse straten. JOE

Joe Kerstparade trekt vanavond door Hasselt

Hasselt

Vandaag trekt de derde Joe Kerstparade door de straten van de Hasseltse binnenstad. Nog tot zondagavond kampeert de radiozender op Winterland, waar de parade ook zal starten en eindigen. Er worden zo’n 25.000 toeschouwers in de stad verwacht.

“De Joe Kerstparade zal bestaan uit elf paradewagens en een reeks wandelgroepen”, legt Joe-woordvoerder Machteld Paredis uit. “Het zijn stuk voor stuk feeërieke praalwagens, mooi verlicht, met sfeervolle muziek, sneeuwmannen, kerstelfen en de Kerstman. Onze parade begint trouwens op een heel opmerkelijke manier: met de Joe-karaokewagen. Joe-dj’s Raf Van Brussel en Sven Ornelis staan bovenop de wagen. Raf zingt en Sven is MC van dienst. Hun Joe-collega’s Anke Buckinx, Tess Goossens, Alexandra Potvin, Carl Schmitz, Bjorn Verhoeven en Kenneth Stevens wandelen naast en voor de karaokewagen en verzamelen de verzoeknummers van het publiek. Er worden natuurlijk wel alleen maar kerstnummers gezongen.”

Het Joe-ochtendduo Sven Ornelis en Anke Buckinx zorgt vandaag alvast voor de passende opwarming. Zij draaien tussen 8 en 18 uur de Kerstparade Top 100 in het Joe Christmas House op Winterland in Hasselt. “Zo bereiden we de Joe-luisteraars voor op het magische spektakel van die avond met de honderd beste kerstplaten”, klinkt het. 

Live verslaggeving

“Maar ook tijdens de Joe Kerstparade wordt er radio gemaakt. Zo loopt Joe-dj Jan Bosman als vliegende reporter mee in de parade. Geregeld brengt hij rechtstreeks vanuit de parade live verslag uit dat hij dan doorspeelt aan Leen Demaré, die op dat moment radio maakt in het Joe Christmas House met de Kerstparade Show.”

Sven Ornelis en Anke Buckinx openen de parade feestelijk om 18 uur op het Kolonel Dusartplein. De Joe Kerstparade rijdt via de Maastrichterstraat, de Sint-Jozefsstraat, de Guffenslaan, de Koning Albertstraat, de Hoogstraat, de Demerstraat, de Witte Nonnenstraat, de Bonnefantenstraat en de Badderijstraat en eindigt tenslotte op het Kolonel Dusartplein. Het hele spektakel is gratis toegankelijk. (dj)

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws