Dader van dodelijk blote billenongeval in Houthalen moet meer betalen

Print
Dader van dodelijk blote billenongeval in Houthalen moet meer betalen

Foto: CN

Hasselt / Houthalen-Helchteren -

Een 29-jarige Houthalenaar is donderdag in hoger beroep veroordeeld tot het betalen van een hogere schadevergoeding voor een merkwaardig ongeval waarbij zijn neef Jawad El Messaoudi (21) omkwam. Dat gebeurde in de nacht van 10 op 11 augustus 2015 op de Weg naar Zwartberg in Houthalen.

De twee hadden die avond gedronken en drugs genomen waarna ze een ritje met een Mercedes gingen maken. Onderweg kregen ze ruzie en stapte de Houthalenaar uit. Zijn neef bedacht zich even later en reed de veroordeelde tegen 135 km/u tegemoet om hem op te pikken. De dader vond er om 3.30 u niet beter op om met zijn bloot achterste in het midden van de straat te zwaaien. Jawad kon nog net uitwijken, maar knalde te pletter tegen een boom.

Net als in eerste aanleg kreeg de betichte een straf van 4 maanden cel, waarvan de helft met uitstel. Alleen op burgerlijk gebied is er nu een verschil. De rechter acht het slachtoffer ook deels verantwoordelijk aan de feiten omdat hij veel te snel reed, maar bracht de technische mankementen van de auto niet meer mee in rekening. De aansprakelijkheid van elk de helft is nu gewijzigd in een derde voor het slachtoffer en twee derde voor de dader. Hierdoor moet de Houthalenaar ruim 10.000 euro meer betalen aan de moeder en de zussen van El Messaoudi. De totale som bedraagt meer dan 25.000 euro.

“Mijn cliënten reageren opgelucht op het vonnis en kunnen zich vinden in de argumentatie van de rechtbank over de verantwoordelijkheid van het ongeval,” aldus advocaat Tom Van Overbeke.