Zonhovenaar staat terecht voor moordplannen van 5.000 euro

Print
Zonhovenaar staat terecht voor moordplannen van 5.000 euro
Zonhoven -

Een 30-jarige Zonhovenaar heeft zich donderdag in de Hasseltse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor het uiten van bedreigingen. Volgens het parket zou de man 5.000 euro hebben willen betalen om een vriend van zijn ex uit de weg te ruimen. Er is 12 maanden cel gevorderd. Volgens de verdediging is de man in een dronken bui in de val gelokt.

De relatie van de man liep in februari 2016 op de klippen. Een klant van het café waar hij werkte had daarna zijn oog op haar laten vallen. Volgens de verdediging aarzelde de klant niet om de verdachte te treiteren met het stuklopen van de relatie. Dat viel de betichte zwaar. Volgens het parket stuurde hij daarop naar zijn vroegere schoonvader een bericht met de melding dat hij 3.000 euro over had om de caféklant een lesje te leren en zelfs 5.000 euro om hem uit de weg te ruimen.

“Er is hiervoor duidelijk overleg geweest. Dit is hier niet de far west”, sprak de procureur. De advocaat van de verdachte betwistte de feiten. “Er is geen bewijs van een strafbaar feit. In een dronken bui heeft hij aan de toog gezegd dat hij iemand een lesje wilde leren omdat hij hem het leven onmogelijk maakte. De volgende dag was mijn cliënt het gesprek vergeten. Hij is daarna in de val gelokt via sms-verkeer en met een opgenomen telefoongesprek nadat ze trouwens hem gebeld hadden. Hier had hij niet in mogen meegaan, maar een voorstel heeft hij niet via sms of aan de telefoon gedaan. Ik vraag de vrijspraak”.

Vonnis op 18 januari.