Immobiliënmakelaar stoot op cannabisplantage

Print
Immobiliënmakelaar stoot op cannabisplantage

Foto: BELGA

Maasmechelen / Tongeren -

Een 31-jarige Nederlandse Turk is woensdag in Tongeren veroordeeld tot 18 maanden cel en 6.000 euro boete voor de uitbouw van een cannabisplantage in een huurwoning in Maasmechelen. Het was de immobiliënmakelaar die de 588 planten in januari 2016 ontdekte.

Op vraag van de eigenaar was de immobiliënmakelaar naar de woning langs de Rijksweg gestapt. De huurder weigerde hem toe te laten in alle delen van het huis. Na lang aandringen biechtte de man echter op dat hij er een cannabisplantage in had onder gebracht.

De makelaar haalde de politie erbij en die zag dat er nauwelijks bewoning in de woning was, maar trof wel de bijna oogstrijpe planten verdeeld over drie kamers aan. Na de vondst van zijn dna kon de huurder al helemaal geen enkele kant meer uit. Onderzoek toonde aan dat er al minstens een keer geoogst was.

De rechter verklaarde een vermogensvoordeel van ruim 66.000 euro verbeurd. Bovenop draait de man ook op voor de proceskosten van bijna 5.000 euro. Aan Infrax is de dader, die op borgtocht vrij is, 41.000 euro verschuldigd voor het illegaal aftappen van elektriciteit.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio