Beauty

Glitters op je ogen of lippen zonder op een kerstboom te lijken? Een expert geeft tips

Print
Glitters op je ogen of lippen zonder op een kerstboom te lijken? Een expert geeft tips

Foto: *

De eindejaarsperiode vormt de uitgelezen kans om aan de slag te gaan met feestelijke glitters. Glitters op je lippen, je ogen of je jukbeenderen, het kan allemaal maar met mate. Philippe Meysmans, officiële make-up artist van L’Oréal Paris, legt uit hoe je de perfecte feestlook creëert die van jou het stralende middelpunt van elk feest maakt.

Vooraleer je kwistig met glitters begint te strooien, toom je best je enthousiasme een beetje in. Te veel glitters zorgen immers voor overkill en je wil er niet als een te fel opgetuigde kerstboom uit gaan zien. Bij het aanbrengen van losse glitters is het aangewezen om haarlak van Elnett te gebruiken, die de glitters gedurende de hele avond vasthoudt. Verstuif de haarlak met gesloten ogen snel op die delen waar je de glitters wil aanbrengen, plaats een kleine hoeveelheid glitters op een papiertje en vraag aan iemand om ze voorzichtig naar je gezicht toe te blazen. Daar waar de haarlak werd aangebracht, blijven de glitters nu zitten. TIP: gebruik geen losse glitters voor je ogen, vooral niet als je lenzen draagt, want losgekomen glitters kunnen in het oog terechtkomen. Voor de ogen kies je beter voor oogschaduw met glanseffect.

TREND 1: Smokey eyes met glitter zijn één van de populairste trends voor de feestdagen, en ook op Pinterest is dit momenteel één van de meest geliefde zoektermen. Goud, zilver en andere metallics zijn daarbij dé trendkleuren van het moment. Hoewel er talrijke manieren zijn om deze smokey eye te realiseren, ga je best als volgt te werk: breng eerst je gebruikelijke smokey eye aan en voeg daarna wat glitter toe. Dit doe je door de oogschaduw of poeder met glitters op het midden van je ooglid aan te brengen en vervolgens met behulp van een klein borsteltje met kleine veegjes naar de buitenste ooghoeken uit te smeren. (Foto's: Pinterest/ modatrade.com.br, Pinterest/ bloglovin.com en Pinterest/ glamourparis.com)

 

Foto: Pinterest/ linsos.files.wordpress.com

TREND 2: Ook een lijntje gouden eyeliner is een populair, subtiel en eenvoudig trucje om wat glitter aan je look toe te voegen. Eerst breng je hierbij de gewenste kleur of tint oogschaduw aan op je ooglid. Daarna trek je met uiterste precisie een lijntje eyeliner boven je bovenste wimperrand die je tot helemaal tot op het einde van de buitenste ooghoek doortrekt. Uiteindelijk voorzie je je wimpers nog van een laagje mascara. Eventueel kan je ook eerst een lijntje zwarte eyeliner aanbrengen en vervolgens een gouden lijntje er vlak boven. (Foto: Pinterest/ linsos.files.wordpress.com)

Foto's: Instagram/ vegas_nay, Instagram/ chanelbagscigarettedrags

TREND 3: Wie in de badkamer vaak experimenteert met de nieuwste beautytrends heeft zich de 'strobingtechniek' ongetwijfeld al eigen gemaakt. Daarbij breng je highlighter aan op de plaatsen in je gezicht waar het licht op valt, zoals op je jukbeenderen, op het midden van je voorhoofd, op je neusbrug en kin en recht boven je wenkbrauwen.

Bij glitterstrobing ga je aan de slag met glow drops, een highlighter met fijne glansdeeltjes die jouw gezicht licht doet glinsteren. Voor een subtiele look breng je deze enkel aan op het centrale deel van je gezicht, zoals de buitenste hoekjes van je ogen en je kin. Mag het daarentegen net iets meer zijn, voorzie dan ook je jukbeenderen van highlighter. (Foto's: Instagram/ vegas_nay, Instagram/ chanelbagscigarettedrags)

Foto's: L'Oréal Paris, Pinterest/ coolchicstylefashion.com

TREND 4: Wie voor glitterlippen wil gaan, kiest best voor een vloeibare lippenstift met glans. Glitters worden na het eerste contact met vloeistoffen immers zwart. Breng je vloeibare lippenstift aan op je naakte lippen of bovenop een andere lippenstift om je favoriete kleurtje een glitterboost te geven. (Foto's: L'Oréal Paris, Pinterest/ coolchicstylefashion.com)

Shopping? Gouden en zilveren glitterpoeder - € 11,15 - BE Creative, palet met oogschaduw - € 13,99 - Rimmel, oogpotlood met glitters - € 5,95 - KIKO, gouden eyeliner - € 21,95 - Urban Decay, vloeibare highlighter - € 14,99 - L'Oréal Paris, highlighter in een doosje - € 31,50 - MAC, vloeibare rode lippenstift met metallics - € 9,99 - L'Oréal Paris, vloeibare lippenstift met metallics - € 7,49 - SLEEK

Niet te missen