Ikea blaast plannen in Antwerpen af: toch geen nieuwe vestiging

Print
Ikea blaast plannen in Antwerpen af: toch geen nieuwe vestiging

Ikea heeft laten weten dat het niet verder gaat met de ontwikkeling van een nieuwe vestiging op de Havana-site in Antwerpen (Luchtbal). De ontwikkeling van het gebied, waar momenteel ook een park and ride-zone wordt aangelegd, stond voor een groot deel in het teken van de komst van Ikea. “Het is niet mogelijk om er een duurzaam project op te bouwen,” klinkt het bij de Zweedse concern.

“IKEA België heeft beslist om de plannen voor de ontwikkeling van een nieuw woonwarenhuis op de Havana-site aan de Noorderlaan in Antwerpen niet verder te zetten. Het is voor ons namelijk niet mogelijk een duurzaam project op te bouwen op de Havana-site, mede door het steeds sneller veranderende retaillandschap”, zegt Ikea.

“Het veranderende consumentengedrag en het stijgende belang van e-commerce voor consumenten vereisen een strategische flexibiliteit in wat we bouwen, en dit was niet mogelijk binnen het kader van het aanbestedingsdocument”, meldt woordvoerster Annelies Nauwelaerts. “We zetten de gesprekken met de Stad Antwerpen dan ook verder om te komen tot een oplossing voor de regio Antwerpen, om ook de klanten ten noorden van de stad beter te kunnen bedienen. Daarnaast verkent IKEA België nieuwe manieren om onze aanwezigheid dichter bij de klanten te versterken met projecten zoals het vorig jaar gelanceerde Click & Collect. “