Mode

Hoofdontwerper van modemerk Diesel houdt het voor bekeken

Print
Hoofdontwerper van modemerk Diesel houdt het voor bekeken

Foto: IG

December is een trieste maand voor de modewereld: na modehuis Diane Von Furstenberg en Mugler moet ook het Italiaanse Diesel op zoek naar een nieuwe hoofdontwerper. Creatief brein Nicola Formichetti stapt na vijf jaar op. Dat meldde modesite Women’s Wear Daily maandag.

“Het contract loopt eind december af, dus veel valt er niet over te zeggen,” zei Diesel-oprichter Renzo Rosso aan WWD. “We hebben vijf fantastische jaren gehad. Ik hou van heel veel van wat er is gedaan en de relatie tussen ons is echt bijzonder”, voegde hij eraan toe Hij laat ook nog weten dat er (voorlopig) geen nieuwe kandidaat is voor de positie. Formichetti werd in 2013 de allereerste artistieke leider van het Italiaanse label. Daarvoor deed hij drie jaar ervaring op bij het Franse Thierry Mugler, dat hij simpelweg Mugler doopte.

De Italiaans-Japanse ontwerper en stylist was al bekend voor hij aan het hoofd stond van gerenommeerde merken door zijn professionele relatie met popster Lady Gaga. Sinds 2009 maakt hij outfits voor haar. Formichetti is ook bekend voor zijn werk in de Japanse Vogue Hommes en als de creatieve directeur van de Japanse keten Uniqlo. Hij heeft ook een eigen merk Nicopanda dat steeds meer in de schijnwerpers staat. Wat de toekomst brengt is niet meteen duidelijk. “Ik wil me concentreren op mijn projecten”, klinkt het vaag.

Niet te missen