Mikaela Shiffrin wint reuzenslalom Courchevel

Print
Mikaela Shiffrin wint reuzenslalom Courchevel

Foto: AP

Mikaela Shiffrin heeft dinsdag de Wereldbekermanche reuzenslalom in het Franse Courchevel op haar naam geschreven. De 22-jarige Amerikaanse behaalde zo haar 34e WB-zege uit haar carrière.

Shiffrin liet na de twee runs een chrono van 2:02.40 optekenen. Ze domineerde de eerste run, in de tweede manche haalde de regerende wereldkampioene in de discipline Tessa Worley het. De Française strandde uiteindelijk op 99 honderdsten van Shiffrin. Het podium werd vervolledigd door de Italiaanse Manuela Mölgg, op 1.01.

De Duitse Viktoria Rebensburg, die de eerste twee reuzenslaloms van het seizoen won, moest tevreden zijn met de veertiende plaats.

In de algemene WB-stand verstevigt Shiffrin haar koppositie. De titelverdedigster telt nu 621 punten. Daarna volgt Rebensburg met 430 punten. Shiffrin (225 ptn) is ten koste van Rebensburg (218 ptn) de nieuwe leidster in het klassement van de reuzenslalom.

Kim Vanreusel (19) werd 54e in de eerste run en mocht dus niet met de beste dertig aantreden in de tweede run. De Belgische kampioene trad voor het eerst aan in een Wereldbekermanche reuzenslalom.