Maxime Martin rijdt het WK uithouding voor Aston Martin

Print
Maxime Martin rijdt het WK uithouding voor Aston Martin

Maxime Martin (31) rijdt in 2018 voor Aston Martin. De voormalige BMW-piloot zal met zijn nieuwe wagen, de Vantage GTE, in het WK uithouding (WEC) aantreden. Dat raakte dinsdag bekend.

“Ik heb in het verleden al met andere wagens van Aston Martin gereden en de voorbije jaren had ik contact met het team. Ik ben vereerd een volgende stap te zetten met deze fantastische fabrikant”, stelt Martin, die erg uitkijkt naar zijn nieuw avontuur. “Het is een nieuwe uitdaging en een grote verandering voor mij. Maar ik voel dat dit het juiste moment is, zeker gezien de lancering van de nieuwe Vantage GTE. Al drie keer eerder heb ik aangetreden in Le Mans. Dat ik er volgend jaar als een officiële Aston Martin-rijder mag terugkeren, is een ongelooflijk gevoel. Ik hoop dat we samen veel succes kunnen boeken.”

De zoon van Jean-Michel Martin, viervoudig winnaar van de 24 Uren van Spa-Francorchamps, trad in zijn racecarrière aan in onder meer de Mini Cooper Challenge en het GT-kampioenschap. In het Duitse DTM-kampioenschap eindigde hij vorig jaar voor BMW op de achtste plaats. Hij was sinds 2013 fabrieksrijder voor het Duitse automerk.

“We hadden Maxime al enkele jaren in de gaten, we zijn dan ook blij dat we hem kunnen verwelkomen”, verklaart teamleider Paul Howarth. “Hij is een uitzonderlijk getalenteerde GT-piloot en past perfect in onze sterke line-up.”