Deskundig onderzoek voor jonge vrouw die kapotgeslagen bierglas in gezicht kreeg

Print
Deskundig onderzoek voor jonge vrouw die kapotgeslagen bierglas in gezicht kreeg
Hasselt / Houthalen-Helchteren -

De Hasseltse correctionele rechtbank gaat in een tussenvonnis op 16 januari een deskundige aanstellen, die de letsels moet begroten van de 25-jarige Stans Eerdekens uit Houthalen-Helchteren. Zij kreeg op 10 januari 2016 aan het Hasseltse Kolonel Dusartplein een kapotgeslagen bierglas in het gezicht. Ze liep daarbij ernstige snijwonden in het gezicht op. Twintiger A. M. werd dinsdag vertegenwoordigd door zijn raadsman Peter Donné. De jongedame kreeg bijstand van een medewerkster van slachtofferonthaal.

De 21-jarige beklaagde ging op 10 januari 2016 de jonge vrouw te lijf. Het slachtoffer en haar vriendenkring verlieten een café aan het Kolonel Dusartplein en stootten daar op een kliekje van de beklaagde. Er ontstond een schermutseling waarbij Stans in enkele seconden tijd zwaar toegetakeld werd. De hulpdiensten brachten haar naar het ziekenhuis, waar ze enkele plastische operaties moest ondergaan. De jonge verdachte zat tot 22 februari 2016 in voorhechtenis. Die dag liet de Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) A. M. voorwaardelijk vrij.

Hij gaf indertijd te kennen bijzonder veel spijt te hebben van de gebeurtenissen. Naar aanleiding van het incident werkten de politie van de zone Limburg Regio Hoofdstad (LRH), de stad Hasselt en de horeca-uitbaters een veiligheidsplan uit. Na het tussenvonnis zal het wachten zijn totdat de deskundige zijn definitief verslag heeft afgerond alvorens het dossier terug voor de rechtbank zal komen.