© Jeroen Vanden Boer

© Jeroen Vanden Boer

© Jeroen Vanden Boer

© Jeroen Vanden Boer

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

TA De Wijzer gaat weer Europees

Vanaf dit schooljaar neemt het TA De Wijzer in Genk deel aan een Key–action 2-project VITAE binnen het Erasmus+-programma van Europa. VITAE staat voor ‘Vocational students Improving Transferable skills Achieving Employability’

Jeroen Vanden Boer

Binnen VITAE werken zij samen met scholen uit Spanje, Tsjechië en Duitsland rond de zogenaamde transferable skills.

Dit zijn vaardigheden die niet vakspecifiek zijn maar een cruciale rol spelen bijvoorbeeld bij het succesvol solliciteren voor een job.

Leerlingen uit het beroepsonderwijs verlaten al te vaak de schoolbanken zonder dat zij de vaardigheden die zij nodig hebben om zich te redden op de werkvloer, hebben verworven.

Dit VITAE-project focust zich op 2 elementen. In de eerste plaats werken zij met leerlingen uit het technisch- en beroepsonderwijs zodat zij die soft skills onder de knie krijgen maar in de tweede plaats zullen deze leerlingen ook een programma uitwerken om diezelfde vaardigheden op een laagdrempelige manier aan te leren aan anderen.

Het VITAE-team van leerkrachten zal hen daarin ondersteunen maar ook externe instanties zoals de jobcoaches van stad Genk en HR-managers van bedrijven zullen coaching bieden.

In het kader van deze samenwerking hadden de betrokken leerkrachten al een meeting in Tsjechië. Half januari reizen ze samen met een aantal leerlingen naar Duitsland om kennis te maken met hun Europese partners. Volgend schooljaar staat Valencia en Praag op het programma!

Je kan hun project volgen op:www.vitaeproject.euwww.facebook.com/vitaeprojecterasmus/Twitter ? @projectvitaeInstagram ? Vitaeprojecterasmus

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio