Tongenaar krijgt 22 maanden voor jarenlange drughandel

Print
Tongenaar krijgt 22 maanden voor jarenlange drughandel

Foto: Sergi Reboredo

Tongeren -

Een veertigjarige verslaafde man uit Tongeren die twee jaar lang vanuit zijn appartement cocaïne en cannabis dealde, is door de correctionele rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van vierentwintig maanden met gedeeltelijk uitstel en een boete van 8.000 euro. De man dwong zijn vrouw ook om drugs te verkopen als hij afwezig was. Hierdoor moet de vrouw nu een werkstraf van 179 uur uitvoeren en een boete van 8.000 euro betalen. De beide boetes werden met uitstel uitgesproken.

De zaak ging aan het rollen toen de politie van Tongeren informatie uit een ander drugdossier kreeg. Daaruit blijkt dat de Tongenaar al enkele jaren vanuit zijn woning aan het dealen is. De man, die zelf een fervente cocaïnegebruiker is, zou met de opbrengst zijn eigen verslaving financieren. Per maand verdiende hij rond de 3.000 euro.

Bij een huiszoeking op 12 april vond de politie 39 hersluitbare zakjes met een wit poeder en 320 euro. Toen hij een half jaar geleden werd opgepakt, was dat voor de man een opluchting. In de gevangenis slaagde hij erin om van zijn jarenlange verslaving af te kicken.

Verschillende klanten van de Tongenaar verklaarden tijdens het onderzoek dat zijn vrouw de drugs moest overhandigen als hij afwezig was.

Volgens het Openbaar Ministerie verdiende het koppel met hun handel op twee jaar tijd 59.500 euro. Dat bedrag werd door de rechter volledig verbeurd verklaard.