19-jarige Beringenaar krijgt 22 maanden voor diefstallen en overvallen

Print
19-jarige Beringenaar krijgt 22 maanden voor diefstallen en overvallen

Archiefbeeld. Foto: Photo News

Tongeren / Beringen -

Een 19-jarige man uit Beringen die in juni verschillende diefstallen en inbraken pleegde, heeft van de correctionele rechtbank van Tongeren een gevangenisstraf van tweeëntwintig maanden met gedeeltelijk uitstel en een boete van 208 euro gekregen.

De Beringenaar sloeg een eerste keer toe in Genk, toen hij op 11 juni een 77-jarige bejaarde vrouw haar handtas probeerde af te pakken. Daar slaagde hij niet in, maar de vrouw viel en kreeg ook enkele klappen. Aan haar moet de dader een schadevergoeding van 1.917 euro betalen.

Op 25 juni ging hij samen met een Nederlandse vriend naar een krantenwinkel in Maaseik. Voordat de Nederlander een voet in de zaak kon zetten, had de Beringenaar al 1.594 uit de kassa gegrist. De vrouw van de uitbater herkende de twee vluchtende mannen. Toen de mannen werden opgepakt, was de Nederlander zo boos dat hij van de diefstal beschuldigd werd dat hij de politieagenten bedreigde met IS en motorbende Satudarah. Voor zijn aandeel in deze overval kreeg hij van de Tongerse strafrechter een werkstraf van negentig uur en een boete van 208 euro.

In de nacht van 30 juni brak de Beringenaar in bij een bakker in Maaseik. Uit de winkel stal hij enkele wafels en verschillende blikjes frisdrank, en ging hij ervandoor met een lade vol bestek. Later die dag beroofde hij ook een vestiging van Kruidvat. Daar stal hij onder andere een flesje parfum en voor 1.560 euro aan sigarettenhulzen. In totaal ging hij ervandoor met een buit ter waarde van 6.764 euro, die hij terug moet betalen.

Ook bij een vestiging van JBC en Action probeerde hij die dag zijn slag te slaan, maar moest hij met lege handen afdruipen.