© BELGA

Philippe Clement nieuwe trainer van KRC Genk

Het hing al even in de lucht maar nu is het ook officieel: Philippe Clement verlaat Waasland-Beveren en wordt de nieuwe trainer van KRC Genk. De 43-jarige Antwerpenaar volgt in de Luminus Arena Albert Stuivenberg op en tekent een contract voor onbepaalde duur.

tomas

Na het ontslag van Albert Stuivenberg werd snel duidelijk dat Philippe Clement helemaal bovenaan het Genkse verlanglijstje stond. De ex-speler van blauw-wit maakte dit seizoen furore bij Waasland-Beveren, waar hij afgelopen zomer aan zijn allereerste job als hoofdcoach begon. Daarvoor was hij jarenlang assistent van Michel Preud’homme bij Club Brugge.

De eerste gesprekken tussen Genk en Clement vonden zondagnamiddag plaats. Maandag werd verder gepraat en kwamen beide partijen tot een akkoord. Clement zal woensdag zijn eerste training leiden en wordt later die dag officieel voorgesteld.

“Timing helemaal verkeerd”

Bij Waasland-Beveren wordt ontgoocheld gereageerd op het vertrek van Clement. “De timing is helemaal verkeerd. Een trainer weghalen bij een club in een lopend seizoen blijft not done”, klinkt het.

“We hadden altijd al een goede samenwerking met KRC Genk”, aldus voorzitter Dirk Huyck. “Ik betreur het ten zeerste dat wij nu door hen gedestabiliseerd worden. We dachten dat het om een bevriende club ging. We gaan nu op zoek naar een geschikte vervanger voor Philippe. Ik ga daar mijn uiterste best voor doen, onze supporters en iedereen met een geel-blauw hart verdienen dat. We nemen vandaag afscheid van een heel goede coach, maar Philippe was meer dan dat. Ontgoocheling overheerst nu, maar ergens ben ik wel fier op de samenwerking.”