© ANP

Trainer jaar geschorst na kopstoot aan grensrechter

De assistent-trainer van amateurvoetbalclub SV Eikenderveld uit het Nederlandse Heerlen is door de KNVB een jaar geschorst. Hij gaf de grensrechter van tegenstander NEC’92 op 19 november een kopstoot.

De scheidsrechter die de wedstrijd in de vijfde klasse leidde zag het gebeuren en rapporteerde het voorval. Een kleine maand na het incident gaat de voetbalbond nu over tot schorsing van de trainer.

Bedreiging

Het is niet voor het eerst dat een Eikenderveld-lid voor lange tijd wordt uitgesloten na een incident. In de bekerwedstrijd tegen Daalhof, voorafgaande aan de huidige competitie, kon een speler van het eerste elftal het niet verkroppen dat hij rood kreeg. Hij bedreigde de scheidsrechter en werd daarvoor ook een jaar geschorst.

Strafpunten

Vorig seizoen werd de keeper voor achttien maanden geschorst, omdat hij een supporter van Voerendaal sloeg tijdens een vechtpartij.

De competitie 2016/2017 verliep voor de Heerlense club sowieso niet al te best. Eikenderveld kreeg zes punten aftrek als gevolg van gestaakte wedstrijden tegen SV Brunssum en KVC Oranje.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio