Ben Segers lost kerstsingle met ballen

Print
Hasselt -

Wil Ben Segers (43) nog verrassen na straffe stoten als Wat Als?, Safety First en Ge Hadt Erbij Moeten Zijn, dan moet hij met sterk spul op de proppen komen. En kijk, de acteur doet precies dat, met een eigen nummer. Een kerstsingle in metalsaus dan nog. Met bijpassende videoclip, opgenomen op Winterland in Hasselt.

Al zoeken we achter G.L.O.R.I.A. best geen plotse carrièreswitch: het lied is een promostunt voor Segers’ nieuwe theaterstuk Hell’s Bells. “Prijs jezelf gelukkig, want een goeie zanger ben ik niet”, vertelt Segers.

Hell’s Bells, een knipoog naar de hit van AC/DC, is een komedie van het gezelschap Jimmenas met naast Segers ook Lucas Van den Eynde, Bert Huysentruyt en Dominique Mondelaers in de hoofdrollen. “Het gaat over vier bevriende veertigers die samen in een metalband spelen, zonder veel succes”, zegt Segers. “Ze hebben maar één droom: een eigen album maken. Maar de groep komt niet van de grond – bijster goed zijn ze niet – en ze hebben geen centen om de plaat zelf te betalen. Dus besluiten ze om even plat op de buik te gaan en geld in het laatje te brengen met een kerstsingle. G.L.O.R.I.A. dus. Het nummer en de clip horen bij het toneel, maar we vonden het zo leuk dat we hebben beslist het ook uit te brengen. Het is tenslotte bijna eindejaar.”

Dronken kerstmannen

De clip namen Segers en co op als dronken kerstmannen op Winterland in Hasselt, met Segers in de rol van frontman Freddy. “Dat sommige mensen denken dat we het echt menen, maakt het nog hilarischer.”

De stunt bewijst zijn nut: na enkele dagen werd de clip al duizenden keren bekeken en van de veertig geplande voorstellingen is al meer dan de helft uitverkocht. “Wat wil je, met zo’n goed nummer? (lacht) Muzikaal zit het echt strak, hoor, we hebben het door professionals laten inspelen. Maar met mij als zanger hebben ze achter het mengpaneel toch wat truken van de foor moeten uithalen om het goed te doen klinken.”