VS gaf jarenlang miljoenen uit aan zoektocht naar ufo’s

Print

Het Amerikaans ministerie van Defensie heeft bevestigd dat de VS in alle stilte onderzoek heeft gevoerd naar ufo’s. Ook in de 21ste eeuw, tussen 2012 en 2017, werden nog miljoenen gestoken in onderzoek naar buitenaards leven. Dat schrijft The New York Times. De geldkraan werd in 2012 dichtgedraaid, maar het is niet geheel duidelijk of daarmee ook het onderzoek werd stopgezet.

The New York Times onthulde zaterdag dat er tussen 2007 en 2012 jaarlijks 22 miljoen dollar overheidsgeld werd geïnvesteerd in onderzoek naar onverklaarbare luchtfenomenen. Het bedrag zat verstopt in de begroting van het Amerikaanse ministerie van Defensie.

Het zogenaamde ‘Advanced Aviation Threat Identification Program’ kwam er op vraag van Harry Reid, senator uit Nevada en jarenlang voorzitter van de Democratische fractie. Hij staat gekend voor zijn fascinatie voor buitenaards leven. Ook zijn voormalig woordvoerster, Kristen Orthman, bevestigt dat.

Ufo-programma bevestigd

Het Pentagon bevestigt het bestaan van het ufo-programma, dat onder meer meldingen van burgers behandelde, maar ook onverklaarbare objecten op het pad van militaire piloten. De geldstroom werd stopgezet ‘omdat andere zaken met een hogere prioriteit financiering verdiende’, klinkt het zaterdag bij een woordvoerster.

Het is niet duidelijk of daarmee ook het onderzoek in de koelkast ging. ‘Het ministerie van Defensie neemt alle mogelijke dreigingen serieus en onderneemt actie wanneer geloofwaardige informatie opduikt’, klinkt het immers nog. De New York Times bericht dat Luis Elizondo, de officier die het programma sinds 2007 leidde, zegt dat het project ook doorliep nadat de financiering was stopgezet. Elizondo verliet het Pentagon in oktober.