© *

Mama deelt hoe haar lichaam er echt uitziet, enkele uren na de bevalling

De Britse Sarah Turner, bekend als de schrijfster van de blog en het boek ‘The Unmumsy Mum’, heeft een derde kindje gekregen. En omdat ze nu eenmaal een ‘eerlijke mamablogger’ is, deelde ze meteen ook een eerlijke foto van hoe ze eruitzag enkele uren na de bevalling, mét opgeblazen buik en luier.

tib

Turner, die het als haar missie ziet om te schrijven over het ouderschap zoals het is, inclusief ‘wat ben ik hier in godsnaam aan het doen’-momenten, deelde de foto afgelopen week. “Sorry als je net aan het ontbijten was”, schreef ze erbij.

“Eerst dacht ik: “Dit kan ik niet delen!”, maar ik realiseerde me dat ik minder bloot zou tonen dan wanneer ik een bikinifoto zou delen. De foto geeft perfect weer hoe het is als je net bevallen bent: ik was euforisch, ook al wandelde ik als John Wayne en droeg ik een luier voor volwassenen.”

De vrouw kreeg geweldige reacties op haar post, die meer dan 25.000 keer gedeeld werd. “Helemaal zoals het echt is”, schreef iemand. “Ik dacht dat de buik wel zou verdwijnen zodra de baby geboren was, maar nee hoor!” Nog iemand anders schreef: “Ik wou dat ik zoiets realistisch gezien had voor ik bevallen was, dan zou het niet zo’n shock geweest zijn.” Een verpleegster dankte haar om de foto te delen: “Ik werk al acht jaar op de materniteit en dit is hoe een lichaam er uitziet na de bevalling. Te veel vrouwen denken dat alles terug in elkaar klapt, zoals bij de celebrities.”

The Unmumsy Mum wilde zelf nog kwijt dat het “niet de meest aantrekkelijke foto” is, “maar ik voelde me Superwoman op dat punt, dus ik ben er zo trots op”.

Niet te missen