Hond loopt speelplaats op in Paal: twaalf kinderen gewond

Print
Beringen -

Vrijdagmiddag raakten twaalf kinderen van een school in Paal gewond nadat een hond uit de buurt de speelplaats op liep.

Het ongeluk gebeurde in de lagere school De Buiteling in Paal. De hond van de buurman kon via zijn hondenhok over het muurtje met de speelplaats springen.

De hond kwam op de speelplaats terecht, daarbij raakten twaalf kindjes gewond. Negen van hen konden ter plaatse verzorgd worden, drie leerlingen werden gebeten en moesten naar het ziekenhuis om de wonden te laten verzorgen. De ouders van de kinderen werden ingelicht en opgevangen op school. Alle kinderen hebben ondertussen het ziekenhuis mogen verlaten.

Maandagochtend krijgen de kinderen bijstand van een kinderpsychologe, nadat ze eerst door hun eigen leerkrachten zijn opgevangen. “Vanaf het begin heeft de school met leerkrachten en directie op zeer adequate manier de situatie correct ingeschat. De uitrol van ons crisisplan heeft zeer efficiënt gewerkt en alle betrokken partijen werden in zeer korte tijd op de hoogte gebracht van de situatie en waren snel ter plaatse. Ik wil er ook de aandacht op vestigen dat alle kinderen veilig terug thuis in hun vertrouwde omgeving zijn en dat ze het allemaal goed stellen. Maandagochtend zullen de leerkrachten de kinderen opvangen met bijstand van een kinderpsychologe en het psychologisch bijstandsteam van de stad en het OCMW,” zo stond vrijdagavond in een mededeling van de school.

Asiel

“Het gaat om een Mechelse scheper van nog geen jaar oud. Hij wou misschien met de kinderen spelen, maar dat is dan ontaard”, vertelt waarnemend burgemeester Gilbert Lambrechts. “Wij zullen bestuurlijke maatregelen nemen om de hond naar het asiel te brengen zodat dit in de toekomst niet meer kan gebeuren.”

“In het hondenasiel zal een hondentherapeut het dier onderzoeken om te zien of er op het vlak van zijn karakter iets scheelt. Ten tweede zal bekeken worden of er bij de buurman nog maatregelen nodig zijn om te voorkomen dat het dier opnieuw zou ontsnappen,” legt waarnemend korpschef Geert Wouters uit.

Hond loopt speelplaats op in Paal: twaalf kinderen gewond
Foto: ToPa

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio