Drie verdachten van overvallen in Leopoldsburg gearresteerd

Print
Leopoldsburg -

In Leopoldsburg werden tussen 3 en 17 november twee warenhuizen en een krantenwinkel overvallen. Er was telkens sprake van meerdere daders, allen jonge mannen. Op woensdag en donderdag heeft de politie Kempenland 3 jonge mannen gearresteerd die ervan verdacht worden de hold-ups te hebben gepleegd.

De reeks hold-ups begon op vrijdag 3 november 2017. Omstreeks 19u05 kwamen drie jonge mannen een warenhuis, dat gelegen is langs de Faytlaan in Leopoldsburg, binnen. Het trio was volgens getuigen volledig in het zwart gekleed en gewapend met een mes en een handvuurwapen. Enkele winkelbedienden werden onder bedreiging verplicht de dagopbrengst te overhandigen. De daders konden met de buit vluchten.

In de vooravond van donderdag 16 november vond een tweede overval plaats in een warenhuis langs de Lommelsesteenweg in Leopoldsburg.Het ging om gelijkaardige feiten, waarbij 2 gewapende en gemaskerde mannen toesloegen. Het tweetal was ook hier in het zwart gekleed. Twee aanwezige personeelsleden van de winkel werden bedreigd met een mes, een steekpriem en een handvuurwapen. Er werd geen buit gemaakt. De daders wisten ook hier te ontkomen.

Op vrijdag 17 november was het de beurt aan een krantenwinkel, gelegen langs de Heuvelstraat te Leopoldsburg.Rond 17u40 kwamen 3 mannen in zwarte tenue en met maskers op de winkel binnen. Ook dit keer werden de aanwezige uitbaters bedreigd met een mes en een vuurwapen. De daders moesten zonder buit de vlucht nemen.

Het parket Limburg en politie Kempenland startten een onderzoek. Na intens speurwerk werden woensdag 13 en donderdag 14 december 3 verdachten gearresteerd en ondervraagd. Het gaat om 3 jonge mannen, waarvan 2 nog minderjarig zijn. De meerderjarige verdachte is een 18-jarige uit Heusden-Zolder. Hij werd vandaag voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

De minderjarige verdachten zijn ter beschikking gesteld van de jeugdrechtbank.

Lees ook: Handelaars Leopoldsburg ongerust na reeks overvallen

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio