© Instagram

Wat is er aan de hand met deze fitnessblogger? "Nee, ik ben niet zwanger"

Een fitnessblogger die op Instagram graag haar indrukwekkende sixpack laat zien, post soms ook foto's waarop het lijkt of ze zes maanden zwanger is. Na het eten van yoghurt of broccoli zwelt haar buik heel erg op om na een paar uur weer plat te zijn.

elvh

De volgers van de populaire fitnessblogger Michelle Middleton reageren onthutst wanneer ze een foto post van haar buik. "Dit is mijn opgeblazen buik", schrijft ze onder de foto's op Instagram. "En die krijg ik meestal na het eten van broccoli, yoghurt, bloemkool, asperges, watermeloen en appelen of peren."

In tegenstelling tot het opgeblazen gevoel na het eten dat we allemaal wel kennen, zien we op de foto's dat de buik van de fitnessblogger enorm kan opzwellen. Na het eten van yoghurt, lijkt Michelle zelfs zes maanden zwanger.

"Na het eten van Griekse yoghurt begon mijn buik na een paar minuten heel erg op te zwellen om vervolgens na een paar uur weer plat te worden", schrijft ze onder een foto van haar buik op Instagram.

De fitnessblogger doet aan bodybuilding en schrijft in een andere post dat ze heel hard haar best doet om spieren bij te kweken en vet te verbranden. Gespierd worden is moeilijk voor een vrouw en daarom eet ze extra veel zodat ze veel energie heeft om in de fitness haar oefeningen te doen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In Daily Mail geeft voedingsdeskundige Cassandra Barns meer duiding bij het fenomeen. "De spijsverteringskanalen van een vrouw zijn langer dan die van een man. Door de baarmoeder en eierstokken hebben ze ook minder plaats. Testosteron houdt de buikwand van een man strakker. Dat zijn allemaal factoren die verklaren waarom vrouwen vaker last kunnen hebben van een opgeblazen buik of constipatie."

Het fenomeen wordt veroorzaakt door FODMAPs, of kleine moleculen (koolhydraten) die slecht of niet opgenomen worden in de dunne darm en zo in de dikke darm, vol bacteriën, terechtkomen. De bacteriën fermenteren en daardoor komt gas vrij waardoor symptomen zoals een opgeblazen gevoel en winderigheid ontstaan. Een FODMAP-dieet kan dus zeker helpen om dit te voorkomen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer